Allegria Web Agency In Greece | Κατασκευή Ιστοσελίδας, Σχεδιασμός Ιστοσελιδας, Προώθηση Ιστοσελίδας

«Εμείς γυρίσαμε στην Ελλάδα το 2010 και δεν ξαναφεύγουμε»

Παρακάτω θα διαβάσετε μια συνέντευξη της ομάδας της Allegria στον κ. Σάββα Ξανθόπουλο, δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας - Enet.gr. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

 • Πόσοι και ποιοι είστε;

Γεια σας απά την Allegria – Discover Fun in Business. Η καρδιά της Allegria αποτελείται από τρία άτομα, την Αθηνά, τον Ιωάννη και τον Απόστολο, όμως πλαισιώνεται και από ακόμα δύο άτομα, τον γραφίστα μας Σταμάτη και τον προγραμματιστή μας Δημήτρη ή αλλιώς Μήτσο. Κατά καιρούς έχουμε και άλλα άτομα στην παρέα μας, τα οποία κάνουν την πρακτική τους και μαθαίνουν δίπλα μας πολύ χρήσιμα πράγματα. 

Η  έδρα μας είναι στη Καβάλα, το οποίο είναι θετικό απο τη μία, γιατί είμαστε στη δουλειά σε 5-10 λεπτά και από το μπαλκόνι μας βλέπουμε θάλασσα αλλά και αρνητικό γιατί δυστυχώς δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε άτομα με τα οποία θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ή να αλληλεπιδράσουμε δημιουργικά πάνω στο τομέα μας.

 • Πως γνωριστήκατε και πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε;

Μια μέρα βροχερή η Αθηνά και ο Ιωάννης συζητούσαν για τις ιδέες τους στο διαδίκτυο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τους λείπει κάτι βασικό: ένας προγραμματιστής. Από εκείνη τη μέρα άρχισαν να ψάχνουν το κατάλληλο άτομο και τελικά μετά από 2 μήνες βρήκαν τον Τόλη, άρτι αφιχθέντα απο την Αθήνα, την οποία επέλεξε να εγκαταλείψει. Ήμασταν πολύ τυχεροί.

 • Πότε;

Γνωριστήκαμε τον Φεβρουάριο του 2012 και μετά από πολλές συζητήσεις και διεργασίες καταλήξαμε να σχεδιάζουμε το www.Fundanation.com, μια διαδικτυακή πλατφόρμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων από τον κόσμο, επενδυτές και επιχειρήσεις, η οποία παρόλες τις προσπάθειες μας δεν μπόρεσε να ευδοκιμήσει. Ελπίζουμε να την υλοποιήσει κάποιος στο μέλλον γιατί είναι φοβερή ιδέα ή να βρούμε κάποιον επενδυτή που θα μας χρηματοδοτήσει.

 • Που έχετε σπουδάσει και τι πτυχία έχετε;

Ο Ιωάννης έχει σπουδάσει Βαλκανιολόγος – Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο Marketing & Management, η Αθηνά έχει τελειώσει την Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό στο Operational Research and Management Science και ο Απόστολος είχε σπουδάσει Computer Science

 • Ποιες οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στο ξεκίνημά σας;

Πρώτη και κύρια δυσκολία ήταν το να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο, να αντιληφθούμε τα θετικά και τα αρνητικά μας ως ομάδα και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες μας κάτω από ένα κοινό πλαίσιο. Επίσης αρκετά σημαντικό εμπόδιο ήταν και το κεφάλαιο στην προσπάθεια μας, το οποίο και συγκεντρώνουμε μέσα από την εργασία μας για άλλους και το ρίχνουμε πάλι πίσω στις ιδέες μας. Δεν είναι εύκολος αυτός ο κόσμος. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πετυχημένο Web startup, μια πετυχημένη ιστοσελίδα και ένα πετυχημένο mobile app. Μετά από αυτά θα σας αφήσουμε στην ησυχία σας.

 • Πόσο καιρό σας πήρε να ετοιμάσετε το site (tipos.gr);

Το www.tipos.gr μας πήρε δύο μήνες για να το σχεδιάσουμε και να το υλοποιήσουμε. Το αρχικό πλάνο ήταν ένας μήνας και η αρχική ιδέα απλή, όμως κατά τη διάρκεια της υλοποίησης προέκυψαν ωραίες και καινούργιες ιδέες της οποίες ενσωματώσαμε μέσα στο project – Tipos.

 • Τι είναι αυτό που σας ώθησε στην δημιουργία ενός τέτοιου project και πως ξεκίνησε η ιδέα;

Σκοπός ήταν να δημιουργήσουμε μια σελίδα μέσα από την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε συγκεντρωμένες πολλές ενημερωτικές πηγές και διαφορετικές κατηγορίες ειδήσεων. Στην πορεία προέκυψε και η ιδέα για το MyTipos, το οποίο είναι το προσωποποιημένο κομμάτι του Tipos.gr και στο οποίο φτιάχνεις το προφίλ σου, επιλέγεις τις ενημερωτικές πηγές που σου αρέσουν και μπορείς να το μοιραστείς και με τους φίλους σου. Το δικό σου ενημερωτικό κανάλι.

 • Πως βρέθηκε το κεφάλαιο για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω για να μπορέσουμε να αντλήσουμε κεφάλαιο φτιάχνουμε ωραιότατες ιστοσελίδες για φίλους, γνωστούς και φίλους φίλων που έρχονται σε μας μέσω συστάσεων. Είχαμε και κάτι χρυσές λίρες στα σεντούκια μας και όταν ανέβηκε ο χρυσός τις πουλήσαμε.

 • Ποιο πιστεύετε πως είναι το ποιο καινοτόμο χαρακτηριστικό του tipos.gr ;

Καταρχάς το MyTipos, το προσωποποιημένο ενημερωτικό κανάλι του κάθε χρήστη και κατά δεύτερον, το ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις σελίδα για να διαβάσεις ένα άρθρο, να πας μπρος πίσω για να διαβάσεις άρθρα από διαφορετικές πηγές. Στο εμφανίζει εύκολα και απλά στα αριστερά της οθόνης σου. Διάλεξε το άρθρο σου δεξιά και διάβασε το αριστερά.

 • Ποια είναι η άποψή σας για τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ;

Η εφημερίδες είναι οι αγαπημένες μας και χρησιμεύουν πάρα πολύ και στις παρακολουθήσεις (ντεντέκτιβ), θα θέλαμε όμως να έχουν πιο πολλά άρθρα για την ηθική, τις αξίες, την ομαδικότητα, την καινοτομία, την διαφορετικότητα. Θα θέλαμε να διευρύνουν τη σκέψη και να ωθούν στην αναζήτηση των πραγμάτων. Το ραδιόφωνο μας συντροφεύει απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εργασίας και η τηλεόραση μας κοιμίζει.

 • Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική αγορά και τα ελληνικά startup;

Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στην ελληνική αγορά και ειδικά στα ελληνικά startups και βλέπουμε ομάδες να δημιουργούνται ακόμα και στα πανεπιστήμια, φορείς που ενισχύουν την καινοτόμα επιχειρηματικότητα και νέους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτό το κίνημα. Τι κρίμα που 3 από τις 4 startup παγκοσμίως αποτυγχάνουν. Παρόλα αυτά είναι πολύ ωραίο να προσπαθείς και ακρογωνιαίος λίθος μια δυνατή και δεμένη ομάδα.

 • Πείτε κάποια άλλα projects της ομάδας Allegria και μιλήστε μας για αυτήν.

Παλαιότερο project είναι το Fundanation.com, όπως προείπαμε. Επίσης μπορείτε να μας απολαύσετε στο Alternatrips.gr, το ταξιδιωτικό μας διαμάντι, το οποίο καταγράφει τα εμπειρικά ταξίδια των ντόπιων στην Ελλάδα. Το Tipos.gr είναι το τωρινό μας project, το οποίο κυνηγάει την φρέσκια είδηση από τις ελληνικές ενημερωτικές πηγές. Τέλος ετοιμάζουμε σιγά σιγά το νέο μας project, το οποίο θα λέγεται 50$ website. Μην μας πιέζετε δεν μπορούμε να πούμε παραπάνω. Όπως καταλαβαίνετε ιδέες υπάρχουν.

 • Μιλήστε μας για τις υπηρεσίας που προσφέρει το allegria.gr (graph design, web design, online marketing, web development).

Για να ζήσουμε και να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, έχουμε ένα έμπειρο team το οποίο φτιάχνει ωραιότατες και λειτουργικές ιστοσελίδες και eshop για νέες και υπάρχουσες δημιουργικές επιχειρήσεις. Στην οργάνωση η Αθηνά, στον προγραμματισμό ο Απόστολος και ο Δημήτρης, στο design ο Σταμάτης, στο SEO o Ιωάννης. Και κάπως έτσι περνάει ο καιρός δημιουργικά.

 • Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.

Να πετύχουμε.

 • Κάνετε καθόλου χρήση social media; αν ναι, σας έχει βοηθήσει στην δουλειά σας;

Φυσικά και δραστηριοποιούμαστε στα κοινωνικά δίκτυα. Είμαστε άλλωστε κοινωνικά όντα. Πέρα από την πλάκα, τα κοινωνικά δίκτυα μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στη δουλειά μας, μας βοηθούν στο να βρούμε δημιουργικά άτομα και να συνεργαστούμε μαζί τους, μας δίνουν έμπνευση, μας διασκεδάζουν, μας ενεργοποιούν.

 • Δηλαδή εσείς δεν θα φύγετε από την Ελλάδα όπως χιλιάδες συνομήλικοί σας;

Εμείς γυρίσαμε στην Ελλάδα το 2010 και δεν ξαναφεύγουμε, γιατί αυτή η χώρα είναι μαγική, γιατί ο ήλιος μας δίνει τη δύναμη να δημιουργούμε, γιατί οι φίλοι μας αγαπούν, γιατί δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε σε άλλη χώρα για να πάμε διακοπές τώρα που δεν έχουμε πολλά χρήματα σαν Έλληνες, γιατί οι φύση μας εμπνέει, γιατί το φαγητό θρέφει και το σώμα και το μυαλό, γιατί χοροπηδάμε σαν παλαβοί με τη μουσική, γιατί εκφραζόμαστε δυνατά και με ζωντάνια, γιατί ζούμε στο σταυροδρόμι της Ανατολής και της Δύσης, γιατί ο τόπος αυτός είναι γεμάτος ενέργεια.